¨

Krig og fred i Slagelse

Krigslignende tilstande i Nordbyen i Slagelse, skal nu afløses af fred. Muslimske organisationer er parate til at samarbejde med politiet om at få unge utilpassede indvandrere til at opføre sig ordentligt

Indvandrer-fædre og politi er gået sammen om at løse problemerne i en udsat bydel, der har været plaget af ildpåsættelser og stenkast mod brandfolk.

Nytårs aften var der optræk til regulær krig mellem en gruppe unge utilpassede indvandrere og politiet, I Nordbyen i Slagelse.

-Vi fandt ud af, at de unge havde købt 50 elefanthuer og på internettet oplyste at de havde tænkt at gøre helvede hedt for politiet, og brænde Nordbyen i Slagelse af i løbet af nytårsaften, fortæller vicepoliltiinspektør Jan Schmidt, Politiet i Slagelse.

Men på trods af tyve brande i Nordbyen nytårsaften forløb årets sidste aften, uden sammenstød mellem politiet og brandvæsenet.

Politiet indledte nemlig et par dage før nytårsaften et tæt samarbejde med det muslimske samfund i Slagelse og fædrene til de unge utilpassede. Det gav pote.

-Vi havde mange brande i Norbyen nytårsaften, men vi fik lov til at slukke i fred og ro, og på trods af alt, var der en meget god stemning i Nordbyen nytårsaften, siger brandinspektør Henrik Vibits, Slagelse Brand og Redning.

Nordbyen har i længere periode været plaget af kraftige sammenstød mellem de utilpassede unge overfor politi og brandvæsen. Men nu skal der altså samarbejdes.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App