Krig og fred i Slagelse

Krigslignende tilstande i Nordbyen i Slagelse, skal nu afløses af fred. Muslimske organisationer er parate til at samarbejde med politiet om at få unge utilpassede indvandrere til at opføre sig ordentligt

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indvandrer-fædre og politi er gået sammen om at løse problemerne i en udsat bydel, der har været plaget af ildpåsættelser og stenkast mod brandfolk.

Nytårs aften var der optræk til regulær krig mellem en gruppe unge utilpassede indvandrere og politiet, I Nordbyen i Slagelse.

-Vi fandt ud af, at de unge havde købt 50 elefanthuer og på internettet oplyste at de havde tænkt at gøre helvede hedt for politiet, og brænde Nordbyen i Slagelse af i løbet af nytårsaften, fortæller vicepoliltiinspektør Jan Schmidt, Politiet i Slagelse.

Men på trods af tyve brande i Nordbyen nytårsaften forløb årets sidste aften, uden sammenstød mellem politiet og brandvæsenet.

Politiet indledte nemlig et par dage før nytårsaften et tæt samarbejde med det muslimske samfund i Slagelse og fædrene til de unge utilpassede. Det gav pote.

-Vi havde mange brande i Norbyen nytårsaften, men vi fik lov til at slukke i fred og ro, og på trods af alt, var der en meget god stemning i Nordbyen nytårsaften, siger brandinspektør Henrik Vibits, Slagelse Brand og Redning.

Nordbyen har i længere periode været plaget af kraftige sammenstød mellem de utilpassede unge overfor politi og brandvæsen. Men nu skal der altså samarbejdes.