Kraftigt skud affyret mod skole

En ukendt gerningsmand har affyret skud med et kraftigt projektil mod University College i Næstved. Projektilet gik gennem flere vægge, før det satte sig fast.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er blevet affyret skud mod professionshøjskolen University College Sjælland Campus Næstved. Torsdag morgen blev der opdaget et hul igennem skolens mur og på den modsatte side af gangen sad projektilet godt gemt i muren.

Skuddet var gået igennem et cykelskur i begge gavle og havde efterladt sig et hul med en diameter på 5-6 centimeter i muren på skolen og fortsat til muren på den anden side af gangen, hvor den så satte sig fast.

- Den patrulje, der blev sendt derud, har optaget rapport fra stedet og lavet undersøgelser derude. Nu venter vi så på, at oplysningerne lander hos os, og så skal vi se, hvad vi kan gøre i sagen, siger Jørgen Christensen, politikommissær i lokalpolitiet i Næstved.

Kraftigt jagtprojektil

Projektilet er en Brenneke-kugle, der typisk bliver affyret med et jagtgevær, og det er absolut ikke nogen mild form for ammunition.

- Det er et meget kraftigt projektil, og det er svært at sige noget om, hvorfor det er affyret mod en skole, men der findes jo tosser over det hele, og en af dem har åbenbart været forbi der, siger Jørgen Christensen.

På skolen i Næstved tager de episoden med ro.

- Vi går ud fra, at det er tossestreger. Der har tilsyneladende ikke rigtigt været noget mål, og så længe der er tale om en enlig svale, tager vi sagen med alvor, men også med sindsro. Nu skal vi have lappet nogle huller, og så afventer vi, hvad politiet finder ud af, lyder det fra skolens kommunikationschef Michael Jungsfalk.