Kraftigt dalende boligsalg

Ifølge nye tal fra Realkreditrådet var antallet af hushandler i årets andet kvartal historisk lavt. Selvom det endnu ikke har sat spor på priserne her i regionen, er det ifølge eksperterne blot et spørgsmål om tid

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mia Baadsgaard har en 140 kvm murermestervilla, med nyt bad og køkken til salg midt i Næstved. Prisen på lidt over halvanden million burde langtfra være skræmmende, men huset har været i mæglerens udstillingsvindue i mere end 5 måneder. 

- Det er selvfølgelig ikke særlig rart. Jeg kan ikke helt forstå det, jeg synes det er et hus med mange muligheder, siger Mia Baadsgaard. 

Det er ikke mange år siden, at sådan en villa kun havde et til salg skilt i haven i kort tid. Men sådan er det ikke mere. 

- Priserne er under pres. Vi ser længere liggetider, større udbud og stigende renter. Vi kan se, at hvor køberne tidligere skulle kæmpe om ejendommene, så er det nu sælgerne, der kæmper om at få hevet kunderne indenfor, fortæller Henrik Høpner, der er formand for Danske BOLIGadvokater. 

Nye tal fra Realkreditrådet viser, at antallet af handler med parcelhuse og ejerlejligheder i Region Sjælland er faldet med omkring 35 procent. Priserne er i samme periode steget en anelse, men det er ifølge Henrik Høpner en stakket frist. Det store udbud af boliger er nemlig sammen med det lave antal handler med til at presse priserne. 

- Jeg tror, at prisniveauet over en kam er cirka 10 til 15 procent overvurderet lige nu. Det vil sige, at man som køber skal overveje at presse prisen op til 15 procent, siger Henrik Høpner. 

Mia Baadsgaards hus blev for fem måneder siden sat til salg for 1.650.000 kr. den pris er nu nedjusteret med 100.000 kr. Det håber hun, kan få køberne ud af busken.