Kræver miljø-skib til Gedser

En regional folketingspolitiker kræver nu, at der kommer et miljø-skib til Gedser. Ellers risikerer vi en ny stor olie-forurening i fremtiden, mener han.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tilbage i 2001 gik det så galt som det stort set kunne, da et fragtskib lækkede 2700 tons olie ud for Falster.

Og SF's Flemming Bonne mener, at vi risikerer en lignende katastrofe.

For øjeblikket er der nemlig kun to miljø-skibe på Sjælland. Et i København og et i Korsør. Nu foreslår Flemming Bonne, at der også kommer et til Gedser.

- Når et olieudslip opdages, så er det utrolig vigtigt, at miljø-skibene kan komme hurtigt frem og inddæmme olien, før det når kysten. Og i dag tager det op til 14 timer, før de kan nå frem, siger Flemming Bonne.

Alene i løbet af de seneste 3 måneder er 3 skibe stødt på grund i området omkring Lolland og Falster. Et enkelt fragtskib har været tæt på at synke. Samtidig er der blevet anmeldt 5 mulige oliepletter, som er blevet set drive omkring i havoverfladen.

Og skibs-trafikken i området bliver kun værre fremover. Derfor bør politikerne handle før det går galt, mener Flemming Bonne.

- Trafikken gennem Øresund bliver større. Og nu skal de jo også til at bygge en bro. Så derfor er det vigtigt, at vi politikere er forudseende, og tager forholdsregler før der sker noget, siger han.