Kræver indsats mod lastbiltyverier

Erhvervsorganisation kræver mere handling fra både politi og minister for at komme regionens mange tyverier på rastepladser til livs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden 1. oktober har Sydsjælland og Lolland-Falsters politi 38 gange fået henvendelser om tyverier fra lastbiler på rastepladser.

Tyvene opererer om natten, hvor de skærer presenninger op og kører afsted med især elektronisk udstyr.

Ifølge politiet er det østeuropæiske tyvebander, der er på spil. - Det er meget organiseret. Der er tale om østeuropæere, der kommer ind i landet, finder nogle lastbiler som de tømmer, og derefter kører de over grænsen igen, siger Bent Ludvigsen, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters politi i dag til TV2 Øst. 

De mange indbrud i lastbiler får nu erhvervsorganisationen Handel, Transport og Service (HTS) til at kræve at politiet intensiverer efterforskningen af tyverierne fra lastbiler på rastepladser. Derudover vil organisationen på sigt have flere sikre rastepladser.

- Pladser, der er oplyste og evt. med gitre omkring, vil gøre at chaufførerne føler meget sikre. Man kunne også tænke sig, at sådan nogle pladser var overvågede. Det har man gjort i Sverige, og det har virket. Det er faktisk derfor, at problemet nu er flyttet til Danmark, siger Michael Svane, erhvervspolitisk direktør i HTS i dag.

Chauffør Anders Villadsen tager sine forholdsregler, når han skal hvile sig på en rastepladser. - Jeg ser mig altid for, hvad holder der i forvejen på rastepladsen, og er der nogen, der har fulgt efter mig, siger han til TV2 Øst. Dertil har han altid sin schaeferhund Tumle med i førerkabinen. - Der er ikke mange, der har lyst til at bryde ind, når han siger vuf, siger Anders Villadsen