¨

Kræftens Bekæmpelse opfordrer kvinder til at klage over mangelfulde brystundersøgelser

Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse. Foto: TV ØST

Kræftens Bekæmpelse opfordrer kvinder, der har fået foretaget en undersøgelse for brystkræft, der ikke følger de nationale standarder, til at klage.

- Alle dem, der er blevet udsat for en mangelfuld undersøgelse, dem opfordrer vi til at klage til Patientklagenævnet, siger Jesper Fisker, der er administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Ifølge Region Sjælland fik 735 kvinder en mangelfuld brystundersøgelse i perioden fra marts 2013 til maj 2017.

Ni kvinder har efterfølgende fået konstateret kræft.

Jesper Fisker mener ikke, at sygehuset har håndteret sagen godt nok.

- Jeg synes kun, man kan sige, at det er blevet håndteret skidt. For det første er der begået en fejl indledningsvist. Det må ikke ske, men det kan ske. Men det er næsten endnu værre at efterfølgende, så kommer der bare fejl på fejl på fejl, siger Jesper Fisker.

Blev ikke indkaldt igen

I dag kunne Jyllands Posten fortælle, at det først var da Styrelsen for Patientsikkerhed truede Ringsted Sygehus med et påbud, at omkring 90 kvinder fik tilbudt en genundersøgelse.

Selv om Styrelsen for Patientsikkerhed i to omgange skrev til regionen, at styrelsen forventede, at regionen også genindkaldte de kvinder, der var henvist med smertesymptomer, afviste sygehuset og regionen at rette ind.

Jesper Fisker fra Kræftens Bekæmpelse mener, at man som patient bør kunne forvente, at få klar besked, hvis der er sket en fejl i en undersøgelse, man har fået foretaget på et dansk hospital. 

- Man bør kunne have en forventning om, at hvis der er sket en fejl, at man så sørger for at få rettet den fejl op, og sørger for at kontakte de kvinder, det drejer sig om, for at gøre de kvinder trygge igen, siger direktøren.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App