Korsør-skib afværger piratangreb

Det danske orlogsskib Absalon, der er fra Korsør, har for tredje gang på få dage været med til at afværge piratangreb i Aden Bugten ved Afrika.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det danske krigsskib Absalon medvirkede lørdag eftermiddag til at afværge yderligere to piratangreb i Aden Bugten ved Afrikas Horn, oplyser Søværnets Operative Kommando (SOK).
 

Først blev Absalon anmodet om støtte i forbindelse med en kapring af et civilt handelsskib cirka 160 sømil væk. På grund af afstanden valgte Absalon at indsætte sin bevæbnede helikopter. Da denne nåede frem, var en skiff (mindre, hurtiggående motorbåd) så tæt på handelsskibet Front Voyager, at besætningen forsøgte at hindre piraternes adgang til skibet ved brug af brandslanger. Helikopterens ankomst fik imidlertid piraterne til at fortrække.

Absalon blev ved Front Voyager, indtil det amerikanske krigsskib Benford nåede frem og overtog bevogtningen, meddeler SOK.

Endnu mens den danske helikopter var i aktion, modtog Absalon yderligere et nødopkald fra et civilt handelsskib, Bunga Seroja Sato, som befandt sig 20 sømil væk. Skibets besætning rapporterede, at det blev forfulgt af fire skiffs med formodede pirater om bord.

Absalon beordrede straks handelsskibet til at styre mod det danske krigsskib med maksimal fart, og Absalon ændrede selv kurs for at komme hurtigst muligt til undsætning. Herefter opgav de formodede pirater og forsvandt.

Så sent som i onsdags var Absalon med til at afværge et piratangreb i Aden Bugten. Det danske flådefartøj indgår i den internationale koalitionsstyrke Task Force 150, hvis overordnede målsætning er
at forbedre den generelle sikkerhed og stabilitet i operationsområdet, som omfatter Rødehavet, Aden Bugten, den nordlige del af Det arabiske Hav, Omanbugten og Somalia Bugten.
  /ritzau/