Korps af frivillige førstehjælpere skal redde liv i Region Sjælland

Nu skal helt almindelige mennesker i Region Sjælland gøre en afgørende forskel for at øge overlevelsen efter hjertestop.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland satser på markant at øge overlevelsen efter hjertestop, hvor helt almindelige mennesker skal gøre en afgørende forskel.

Ambitionen er at oprette et korps af mindst 1.600 frivillige førstehjælpere, der kan kaldes ud til hjertestop overalt i regionen.

Det fortæller DR Sjælland.

- Projektet med titlen "Danmark redder liv" er den første af sin slags i Danmark, og der vil blive dannet en helt ny model for førstehjælp tæt på borgerne i Danmark, siger Jens Ravn, formand for Udvalget for det nære sundhedstilbud i Region Sjælland til DR Sjælland.

I dag oplever cirka 66 procent af borgere, der rammes af hjertestop, at blive hjulpet inden akutberedskabet når frem. Målet i Region Sjælland er, at det øges til 85 procent. 

Alle borgere med et dokumenteret førstehjælpsbevis kan tilmelde sig som førstehjælper.

Førstehjælperne vil blive kaldt ud til hjertestop i deres lokalområde via Region Sjællands AMK vagtcentral. Det sker rent praktisk via smartphone-app 'en First AED, som er en dansk opfindelse til hurtigt at tilkalde førstehjælpere.