Kør gratis med bus og tog

En gruppe unge med tilknytning til Enhedslisten sætter for tiden klistermærker op ved busstoppestederne og togstationerne. I begyndelsen var det kun i København, men nu er klistermærkerne begyndt at dukke op i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Budskabet på klistermærket er enkelt: Giv din billet videre til en anden passager, hvis den stadig er gyldig. Det er unge fra Socialistisk ungdomsfront, der i øjeblikket aktionerer mod priserne på bus- og togbilletter. I denne uge har klistermærkerne spredt sig til vores region.

Trafikselskabet Movia har tidligere taget afstand fra de unges klistermærker. Selskabet mener at det er hærværk mod selskabets stoppesteder, når de unge sætter mærkerne op. Men aktionen er også ulovlig.

- Det er lovligt at overdrage sin billet, men metoden, som de unge bruger, er ikke lovlig, sagde sekretariatschef ved Movia, Claus Hermansen, til TV2 Lorry, da aktionen begyndte i København i forrige uge.

Tvivl blandt de unge
De unge er dog fast besluttet på at fortsætte kampagnen indtil de løber tør for klistermærker, men inde på Socialistisk Ungdomsfronts hjemmeside sætter nogle af de unge selv spørgsmålstegn ved metoden.

- Jeg er ikke sikker på at aktionen har et godt gennemtænkt fundament, da billetprisen i det offentlige til dels afhænger af billetindtægter, og hvis denne deling fik stor udbredelse, så ville det i sidste ende kunne føre til højere billetpriser, skriver en debattør ved navn Anders.

Hvad mener du?
Har du set klistermærkerne? Og hvad mener du om aktionen? Kom med din mening herunder.

 

 

/* */