Kontrol stresser fiskere

Fiskerne i Storebælt undrer sig over, at de i løbet af en uge har været ude for flere kontroller. - Folk bliver nervøse og stressede, når de møder så mange kontrolfolk på en gang, siger en fisker-formand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er Fiskeridirektoratets kontrolskibe, der står for skud. I tirsdags var kontrolskibene Havørnen og Havternen på kontrol i Storebælt, hvor fiskere på vej til havn med deres fangster blev kontrolleret.

Når fiskerne så kom i havn, stod Fiskeridirektoratets folk også klar til endnu en gang kontrol, hvilket nu får formanden for Bælternes Fiskeriforening, Allan Buch, til at komme med sin kritik.

Han er blevet ringet op af flere fiskere, der bekymret spurgte til, om der var sket noget alvorligt, når der var så mange kontroller på samme sted, skriver Fiskeritidende.

Hos fiskerikontrollen er svaret, at det er et rent tilfælde, og at man ikke er ude på at stresse fiskerne. De to kontrolskibe var på vej gennem Storebælt efter 14 dages kontrolsejlads syd for Lolland, Falster og Sjælland.

Det er ifølge Fiskeridirektoratet også et tilfælde, at der samtidig med de to skibe lavede kontrol på skibene i Storebælt, også var kontrollanter på besøg i havnene.