Kontrol skal stoppe trafikdrab

Antallet af dræbte i trafikken skal ned i 2008 ved hjælp af mere effektiv kontrol af påvirkede bilister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Effektiv kontrol med trafikanter, der er påvirket af spiritus, piller, narkotika mv. samt ubemandet automatisk fartkontrol skal i 2008 slå antallet af dræbte i trafikken tilbage på nedadgående kurs. Det skriver Politiken.

Næsten 400 blev dræbt i trafikken i 2007, hvilket er det højeste tal siden 2003. I 2006 døde 306 i trafikken. Netop fart og spiritus er væsentlige årsager til omfanget - og ikke kun i fjor.

- Det er nogle frygteligt dramatiske tal, vi har set i 2007, men jeg er stadig overbevist om, at vi kan få antallet af dræbte til at falde igen, ganske som det har gjort det næsten ubrudt de seneste 20-25 år, siger formand for Færdselssikkerhedskommissionen og medlem af Folketingets Trafikudvalg, Karsten Nonbo (V).

Justitsministeriet er på vej med en godkendelse af nye såkaldt bevis-alkometre, hvis måling umiddelbart kan accepteres som bevis i en sag. Det vil ifølge Nonbo gøre politiets indsats mere effektiv mod grupper af spritbilister fra f.eks. en byfest:

- Fremover kan politipatruljen tage 'hele selskabet' og ikke kun den første, fordi der ikke skal bruges tid på blodprøver mv. Det vil stoppe de fleste lejlighedsspritbilister. Kun de hårdføre vil være tilbage.