Konservativt folketingsmedlem indlagt med mindre blodprop i hjernen

Brigitte Klintskov Jerkel (K) er blevet ramt af en mindre blodprop i hjernen og skal sandsynligvis opereres for forsnævring i halspulsåren.

Det konservative folketingsmedlem Brigitte Klintskov Jerkel, der er valgt i Sjællands Storkreds, er blevet ramt af en mindre blodprop i hjernen.

Det skriver politikeren på sin facebookside:

- Sygdom er ingen herre over – desværre heller ikke mig.

quote Jeg er selvsagt noget chokeret over meldingen om en blodprop og en mulig forestående operation i halspulsåren

Brigitte Klintskov Jerkel

Sådan indleder Brigitte Klintskov Jerkel sit opslag, hvorefter hun fortæller, hvordan hun torsdag i sidste uge forlod Christiansborg, fordi hun blev utilpas. Politikerens praktiserende læge mistænkte, at hun havde en blodprop i hjernen, og hun blev derfor sendt videre til Akutmodtagelsen på Køge Universitetshospital.

- Efter en masse undersøgelser i Køge og efterfølgende på Roskilde Sygehus blev det konstateret, at jeg havde en mindre blodprop i hjernen, som skyldes, at min halspulsåre i højre side er forsnævret, skriver Brigitte Klintskov Jerkel i opslaget.

Mulig operation i halspulsåren

Ifølge politikeren er forsnævringen af en sådan grad, at hun formentlig skal opereres på Rigshospitalet i løbet af ugen. Det skal yderligere forundersøgelser afklare.

- Jeg er selvsagt noget chokeret over meldingen om en blodprop og en mulig forestående operation i halspulsåren.

Politikeren håber på forståelse for, at hun i den kommende tid vil sætte tempoet ned og dermed ikke få besvaret sine beskeder og opkald i det omfang, hun plejer.

- Selvom der er masser af ting, jeg brænder for at få gennemført politisk, betyder det også, at jeg desværre må melde afbud til forskellige møder, så jeg kan samle kræfter.

- Jeg er i trygge hænder og ser frem til at få mere afklaring på, hvad der nu skal ske. Men for nu vil jeg stemple ud og fokusere på at få det bedre, afslutter hun.