Konservativt bagland om Papes kandidatur: Det øger chancen for blå valgsejr

Mandag meddelte Søren Pape, at han går til valg som statsministerkandidat. Ifølge regionsrådsmedlem Helge Adam Møller øges chancen for blå valgsejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, vil være statsminister. Det meddelte han mandag formiddag på et pressemøde ved Christiansborg.

- Vi skal passe på Danmark, vores værdier og identitet. Det går jeg til valg på, og det gør jeg som statsministerkandidat, sagde Søren Pape Poulsen.

Ifølge Helge Adam Møller, regionrådsmedlem og forhenværende folketingsmedlem for De Konservative, er det glædeligt, at Søren Pape Poulsen har meldt sig som statsministerkandidat.

quote Man skal ikke melde sådan noget ud før det er realistisk, og nu er det realistisk

Helge Adam Møller (K), regionsrådsmedlem, Region Sjælland.

- Det er jeg glad for, at han har gjort. Det styrker muligheden for at få en borgerlig regering, for nu er der to borgerlige statsministerkandidater, både Jakob Ellemann og Søren Pape. 

- Nogen vil nok synes, den ene er bedst, og andre den anden, men to mand kæmper bedre end en alene, så det, synes jeg, er fint for det borgerlige Danmark, siger Helge Adam Møller.

Muligheden for en borgerlig regering øges

Det mangeårige konservativmedlem mener, at det ligefrem vil kunne styrke blå bloks endelige resultat til det kommende folketingsvalg, at der nu er to blå statsministerkandidater.

- Det, at der er to til at trække læsset, det gør kun, at det samlede resultat bliver endnu bedre. Og så må det jo vise sig, hvem af de to det bliver, hvis der er borgerligt flertal. 

Også Brigitte Klintskov Jerkel, der er medlem af Folketinget og valgt ind i Sjællands storkreds for De Konservative, hilser Papes udmelding velkommen.

Brigitte Klintskov Jerkel (K) mener, at der nu hviler et ekstra ansvar på hendes parti.
Brigitte Klintskov Jerkel (K) mener, at der nu hviler et ekstra ansvar på hendes parti. Foto: Eva Højrup - TV2 ØST

- Jeg har haft Søren som politisk leder, siden jeg kom ind i Folketinget i 2016. Jeg er så glad for, at han i dag har meldt sig, og jeg er sikker på, at han vil blive en rigtig god statsminister for Danmark, siger hun.

Ifølge Jerkel ligger der nu et stort ansvar på hele partiet.

- Man forventer noget af et parti, når man melder sig som statsministerkandidat. Vi skal gøre os umage.

Pape mod Ellemann

Ifølge Helge Adam Møller vil de to borgerlige statsministerkandidater begge være gode statsministre for Danmark. Dog mener han, at hans egen partifælde Søren Pape Poulsen har en større mulighed for at samle de borgerlige partier end Jakob Ellemann-Jensen.

- Når man ser de udtalelser, der har været fra de andre borgerlige partier det sidste halve eller hele år, så er der adskillige af dem, der har peget på, at de måske hælder mere til Søren Pape end Jakob Ellemann som statsminister, siger han.

Helge Adam Møller (K) glæder sig over, at der nu er en konservativ kandidat til statsministerposten. Arkivfoto.
Helge Adam Møller (K) glæder sig over, at der nu er en konservativ kandidat til statsministerposten. Arkivfoto. Foto: Jessica Skovmose - TV2 ØST

Møller peger på, at det kan tænkes, at Inger Støjbergs nye parti, Danmarks Demokraterne, ikke vil pege på Jakob Ellemann som statsminister.

- Jeg kan forestille mig, at hun måske vil have det lidt sværere ved at pege på Jakob Ellemann, hendes gamle partiformand, end hun ville have ved at pege på Søren Pape, siger han.

Mere end 25 år siden sidst

Sidste gang Det Konservative Folkeparti havde en statsministerkandidat var til folketingsvalget i 1994, hvor Hans Engell var partiets kandidat. Også her havde den blå fløj to statsministerkandidater, da også Uffe Ellemann-Jensen (V) gik til valg som statsministerkandidat.

Grunden til, at De Konservative nu igen har en kandidat til statsministerposten, skyldes en lang periode med gode meningsmålingerne, mener Helge Adam Møller.

Læs også
Søren Pape vil være Danmarks næste statsminister
Læs også
Søren Pape vil være Danmarks næste statsminister

Ifølge ham har Søren Pape Poulsen villet være sikker på, at de gode meningsmålinger holdt, før han meldte sit kandidatur.

- Man skal ikke melde sådan noget ud før det er realistisk, og nu er det realistisk. Mand og mand imellem har man gået og diskuteret, om han melder sig. Men jeg har nu ikke været i tvivl om, at han ville melde sig, med mindre der skete noget helt usædvanligt, så ville han melde sig, siger Møller.

- Og derfor er det dejligt, at det er sket i dag. Bedre sent end aldrig.

BLÅ BOG: Pape vil være statsminister efter otte år som formand

Der har længe været spekulationer i medierne om, hvorvidt De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, vil være statsministerkandidat. Mandag på et pressemøde har Pape meddelt, at han er statsministerkandidat.

Læs mere om Pape her:

  •     Navn: Søren Pape Poulsen.


  •     Alder: 50 år (31. december 1971).


  •     Fødested: Bjerringbro.


  •     Bopæl: Bjerringbro.


  •     Parti: De Konservative.


  •     Uddannelse: Udlært hos Grundfos i Bjerringbro i shippingafdelingen og har kortvarigt læst på lærerseminariet.

    Politisk karriere:

1987-: Medlem af De Konservative.

2002-2014: Byrådsmedlem i Viborg Kommune.

2010-2014: Borgmester i Viborg Kommune.

2011: Medlem af Kommunernes Landsforening (KL's bestyrelse og formand for KL's Internationale Udvalg).

2014-: Formand for De Konservative.

2016-2019: Justitsminister.

Erhvervskarriere:

Speditør i Billund Lufthavn og Aarhus.

Lærer på Bøgeskovskolen.

Ungdomsskoleleder i Bjerringbro Kommune.

Afdelingsleder i Viborg Kommune.

Privat: Er adopteret som spæd og gift med Josue Medina Vasquez Poulsen, der kommer fra Den Dominikanske Republik, hvor hans onkel er tidligere præsident.

Kilde: Ritzau.