Konservativ opsang

Nu skal det være slut med sure miner og kritiske kommentarer i det konservative bagland efter skatteaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Torsdag aften var de konservative tillidsfolk indkaldt til møde i Ringsted Kongrescenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere konservative har haft svært ved at forlige sig med, at der ikke kom lettelser i topskatten i denne omgang, som Bendt Bendtsen ellers havde krævet.

Siden skatteaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti har de kritiske røster i det konservative bagland givet udtryk for deres utilfredshed. Men her til aften blev den konservative finansordfører, Christian Wedell-Neergaard og kulturminister Brian Mikkelsen sendt i felten for at få kritikken til stoppe.

Budskabet er klart:

- Det Konservative Folkeparti er tilfreds med skatteaftalen, siger Christian Wedell-Neergaard til TV2 Øst. Flere steder i landet har der været lignende møder, hvor folketingsmedlemmer og ministre har bedt om at alle stopper den offentlige kritik.

Tidligere konservativ minister og kommentator, Hans Engell, siger til TV2 Øst, at der ikke er tale om nogen alvorlig krise i Konservativ Folkeparti. Men partiet har et problem, når de konservative hele tiden fokuserer på, hvad de ikke har opnået istedet for, hvad de faktisk har fået igennem i de politiske forhandlinger. Og hvis det image skal ændres, så skal der være ro i det politiske bagland, siger Hans Engell til TV2 Øst.