Konkurstruet skylder Roskilde Bank over 500. mio. kr.

Roskilde Banks nedskrivninger, som foreløbig er på 3,6 milliarder kroner, kan nu vise sig at stige yderligere med adskillige hundrede millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skyldes, at der nu er indgivet konkursbegæring med den danske erhvervsmand Steen Gude og hans selskab. Det skriver Dagbladet Roskilde. 

Ifølge DAGBLADET Roskildes oplysninger skylder Steen Gude over 500 millioner kroner i Roskilde Bank. Angiveligt er en del af de 500 millioner allerede ført over på tabslisten, men med konkursbegæringen kan engagementet med Steen Gude komme til at påføre aktionærerne i Roskilde Bank yderligere flere hundrede millioner kroner i tab.

Konkursbegæringen mod Stones Invest er afleveret af et andet investeringsselskab, nemlig Landic Propertys. De to selskaber har længe været ude i et åbent hundeslagsmål om et tredje selskab Keops Development, som økonomisk er helt i knæ.

Det er Keops Development, som har ansvaret for færdiggørelsen af udbygningen af indkøbtscenteret Ro's Torv i Roskilde. Et byggeri, som nu er forsinket på ubestemt tid.

Byggeri i Holbæk
Konkursbegæringen mod Stones Invest og Steen Gude handler konkret om et krav på tilgodehavende moms på 7,5 milioner kroner, som vedrører et byggeri i Holbæk. Landic mener, at Stones Invest uretmæssigt har tilbageholdt dette momsbeløb.

Kravet er det første blandt mange flere, som vil følge de næste dage. Ifølge Landic Propertys har selskabet 140 millioner kroner til gode ved Stones Invest.

Tynget af gæld
Manden bag selskabet, Steen Gude, er oprindeligt snedkeruddannet. På rekordtid har han opbygget et imperium, som består af over 70 forskellige selskaber. I fjor omsatte selskabet for 2,1 milliarder kroner og fik et resultat på 223 millioner kroner. Men selskabet er tynget af en gæld på 3,2 milliarder kroner, heraf er over 500 millioner kroner lånt i Roskilde Bank.

Søren Kaare-Andersen, administrerende direktør i Roskilde Bank, vil ikke kommentere den konkrete sag.

- Jeg har sagt det før og siger det nu igen: Jeg hverken kan, vil eller må sige noget om, hvem der eventuelt måtte være kunde i Roskilde Bank, siger Søren Kaare-Andersen til DAGBLADET Roskilde.

/ ritzau /