Konkursfirmaer gør hurtigt comeback

Kun få måneder efter at være gået konkurs med en milliongæld er to typehusfirmaer som fugl Fønix genopstået af asken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hovedpersoner fra typehusfirmaerne Holmsø Huset og Danflex Huse, der begge for nylig er gået konkurs, har på rekordtid startet nye selskaber og er nu i fuld gang med byggeriet igen.

Mens kreditorerne har udsigt til flere års sagsbehandling og tab på flere hundrede millioner kroner, har de nye firmaer overtaget en stribe af kunderne fra de konkursramte selskaber, skriver dagbladet Børsen.

Advokater opfatter det som normal praksis, mens kreditorerne især i Holmsø Husets tilfælde er skuffede over ejerens gentagne konkurser.

En anden, som hurtigt er kommet på benene efter en konkurs, er Anders Hagemann, tidligere direktør i Danflex Huse i Næstved. Danflex Huse gik konkurs i slutningen af maj, hvorefter Anders Hagemann fratrådte, og 13. juni stiftede han Hagemann Nybyg.

15 af de ca. 20 familier, der står med halvfærdige huse som følge Danflex-konkursen, har nu lavet aftaler med Thomas Hagemann om, at han gør huset færdigt.

- Jeg har startet et aktieselskab, som fremadrettet skal beskæftige sig med at opføre bl.a. enfamiliehuse. Jeg har i kølvandet på konkursen i Danflex Huse lavet aftale med 15 bygherrer (tidligere Danflex-kunder, red.) om at bygge deres huse færdige, siger Anders Hagemann til dagbladet Børsen.