¨

Konkurrence- forvridning på brandstationen

Foto: TV ØST

Autoværkstedernes Brancheforening kritiserer Næstved kommune for at lade brandmænd servicere kommunale køretøjer. De kalder det konkurrenceforvridning.

Selv på en dag, hvor der ikke er nogen ildebrande at slukke, er der travlt hos Næstved Brand og Redning. For når brandsprøjterne står stille, ordner brandfolkene, der også er uddannede mekanikere, mindre reparationer på kommunens køretøjer.

- Vi har nu to fastansatte mekanikere gående, der også er uddannede brandmænd, fortæller brandinspektør Jan Pagter Simonsen.

Tidligere arbejdede brandfolkene deltid ude i byen, og når en alarm gik skulle de først ind til brandstationen før de kunne rykke ud.

- Nu er vi er 3-4 minutter hurtigere ude nu end vi var før fortsætter Jan Pagter Simonsen.

Hos autoværkstedernes brancheforening CAD hilser de ikke det nye tiltag fra Næstved velkomment. De kalder det for konkurrenceforvridning, og vil nu indbringe sagen for de kommunale tilsynsmyndigheder.

- De tager jo noget arbejde, som før lå hos det lokale erhvervsliv, og giver det til nogen der får kommunalt tilskud. Det mener jeg ikke er rimeligt siger Sebastian Andersen, der er formand for CAD Sydsjæland.

Der er mere end nok at lave på brandstationens værksted, og i det nye år har de planer om at udvide og ansætte yderligere to mekanikkere, der kan køre som brandmænd når alarmen lyder.

Borgmester i Næstved Carsten Rasmussen er glad for den nye ordning, og han ser frem til at kommunen får lavere mekanikerregninger samtidig med, at bemandingen på brandstationen opgraderes. Han mener ikke man kan kalde det for konkurrenceforvridning bare fordi man flytter nogle opgaver over på et kommunalt støttet værksted.

- Der er jo ikke tale om, at vi tager private folks biler ind ordner dem. Det er kun de kommunale køretøjer, der skal ind her, og samtidig er det kun de mindre reparationer vi vil ordne her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App