Kompensation for vindmøller

Politisk flertal for at give husejere kompensation, hvis deres huse falder i værdi på grund af vindmøller.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Husejere, der bor tæt på nye store vindmøller, kan se frem til at få penge fra staten som kompensation. Det skriver Weekendavisen fredag.

Ifølge avisen har der under de igangværende politiske forhandlinger om den fremtidige vindkraft i Danmark vist sig et flertal for at indføre en kompensationsordning for folk, hvis huse eller sommerhuse bliver mindre værd, fordi der bliver opført store vindmøller i nærheden.

- Hvis man bor tæt på en stor, ny vindmølle, skal man kunne få en økonomisk kompensation fra staten, vel at mærke hvis man kan dokumentere, at man har lidt et værditab. Ligesom folk, der bor tæt på nye motorveje, siger miljøminister Connie Hedegaard til avisen.

Ordningen er et forsøg på at få gang i opstillingen af nye vindmøller. Danmark er nemlig stadig langt fra målet for, hvor megen vindenergi, der ifølge en politisk aftale fra 2004 skal produceres i 2009. Det går trægt med at få kommunerne til at godkende nye placeringer, som typisk vækker voldsomme lokale beboerprotester.

Miljøministeren har indkaldt borgmestre fra 22 kommuner til et møde i august for at få mere gang i en frivillig opstilling afmøller.

/ritzau/