¨

Kommunerne bryder loven

Foto: TV ØST

Selvom det i følge lovgivningen er kommunernes ansvar at føre tilsyn med bo- og opholdssteder for børn og unge, viser en undersøgelse at 28 procent af kommunerne svigter deres lovpligtige ansvar.

 1. januar 2007 overgik ansvaret for tilsynet fra amt til kommune. I februar 2008 foretog Landsforeningen af Opholdssteder en rundspørge blandt deres medlemmer.

 28 procent havde slet ingen tilsynsbesøg haft i 2007. I dag beskriver Berlingske Tidende hvordan Stevns Kommunen har anbragt en ung på et opholdssted helt uden godkendelse.

 

- Det er et brud på lovgivningen, og jeg forstår det ikke. Der er plads på andre steder, der er i besiddelse af en godkendelse. Så hvorfor de har valgt et sted uden, det forstår jeg ikke, siger Geert Jørgensen, Direktør i LOS.

 

Allerede i februar blev Stevns Kommune gjort opmærksom på den manglende godkendelse. Kommunen har ikke afbrudt samarbejdet med opholdsstedet, men venter i stedet en godkendelse.

 

- Vi skal selvfølgelig også følge lovgivningen, men i denne sag har vi taget særlige hensyn. Vi har tillid til opholdsstedet, udtaler Mogens Haugaard Nielsen, Formand for Børneudvalget i Stevns Kommune.

 

LOS har imidlertid mistet tålmodigheden. De anbefaler nu at tilsynspligten helt fratages kommunerne.                

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App