Kommuner vil stemme elektronisk i 2009

Når Folketingets Kommunaludvalg mødes torsdag, vil KL tale for indførelsen af elektronisk stemmeafgivning ved næste kommunalvalg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal egentlig bare en lovændring til, og så kan man stemme elektronisk ved næste kommunalvalg i 2009. En holdningsmåling blandt danskerne viser, at vi er trygge ved e-valg. Derfor vil Kommunernes Landsforening (KL) forsøge at overbevise Folketingets Kommunaludvalg om, at man skal forsøge sig med de elektroniske stemmebokse.

- Kommunerne skal have lov til at lave forsøg med elektroniske valg. Erfaringerne fra forsøgene vil synliggøre muligheder for effektiviseringer og forbedringer af brugeroplevelsen, samtidig med at sikkerheden er i orden, siger KL's formand Erik Fabrin (V).

Valgdeltagelsen stiger
Undersøgelsen, som Zapera har gennemført for KL, viser, at 63 pct. af danskerne angiver, at deres tillid til valgresultatet ikke vil blive påvirket af, at de skal stemme elektronisk. 14 pct. angiver, at deres tillid til valgresultatet vil blive styrket af, at de skal stemme elektronisk.

Erik Fabrin forventer, at e-valg vil gøre valghandlingen mere smidig og effektiv. Samtidig kan elektroniske valg betyde, at stemmedeltagelsen vil blive større, sådan som man oplevede det ved seneste ældrerådsvalg. Her steg valgdeltagelsen med 10 pct., fordi det var muligt at stemme digitalt.

/ ritzau /