Kommuner vil sikre nem adgang til kvalificerede medarbejdere

Kommunekontaktrådet Sjælland (KKR Sjælland) og erhvervslivet vil nu gøre det nemmere for virksomheder at få adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Virksomheder i Region Sjælland efterlyser kvalificeret arbejdskraft, og kommunerne bliver kritiseret for ikke at lytte til virksomhederne.

Det har de nu valgt at gøre op med og har derfor oprettet en fælles rekrutteringsservice kommunerne imellem.

Det skriver KL i en pressemeddelelse.

Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland, som den nye rekrutteringsservice skal hedde, er et samarbejde mellem kommunernes jobcentre.

Det skal gøre det muligt for virksomheder at henvende sig ét sted for at finde egnede medarbejdere i stedet for hver enkelte jobcenter.

- Kommunerne bliver ofte beskyldt for at være for dårlige til at lytte til virksomhederne og levere det, de efterspørger, siger Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune og formand for KKR Sjælland.

Han gør det klart, at det private erhvervsliv er afgørende for, at der er job og dermed vækst i regionen.

- Og derfor er jeg glad for, at vi nu arbejder sammen om at blive mere målrettede i forhold til, hvordan vi kan hjælpe virksomhederne med rekruttering, siger borgmesteren.

Udover KKR Sjælland er det Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Dansk Industri, HORESTA, Håndværksrådet og landbruget, der støtter etableringen af det nye fælles jobcenter.