¨

Kommuner vil kæmpe for Kattegat-forbindelse

Foto: TV ØST

Sjællands 17 Kommuner har i dag holdt møde om de trafikale forhold, og er blevet enige om at arbejde for en ny Kattegatforbindelse

Der er behov for nye løsninger i den sjællandske infrastruktur. I dag holdt alle de 17 kommuner på Sjælland møde for at finde frem til en række fælles fodslag på området. Vordingborgs borgmester Henrik Holmer bekræfter over for TV2 Øst, at kommunerne er nået til enighed på en række områder.

I et kommende udspil "Sjælland baner vejen" vil kommunerne blandt andet kæmpe for en ny forbindelse over Kattegat. Gerne en bro, men det er ifølge borgmesteren endnu ikke endeligt afgjort.

De eneste nuværende faste færgeruter er således Mols-Liniens hurtigruter fra Ebeltoft og Århus til Odden samt kombifærge mellem Kalundborg og Århus.

Udover en ny Kattegatforbindelse vil kommunerne stå sammen om, at forbedre de trafikale forbindelser mellem det sydlige Sjælland og øerne.

-  Vi vil især arbejde for at gøre opmærksom på, at en nuværende løsning på Storstrøm, hvor Guldborgssund og Lolland bliver hægtet fuldstændig af det kollektive trafiknet, ikke er tilstedelig, siger Henrik Holmer til TV2 Øst.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App