Kommuner i kamp om grøn ære

Næstved og Frederiksberg Kommuner er uenige om, hvem af dem der kan skrive CO2 regnskabet fra 2 megavindmøller på det grønne cv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Grøn er det nye sort, når det kommer til kommuner og klimasnak. Derfor er Næstved og Frederiksberg Kommuner også blevet uenige om, hvem af dem der skal have æren for en CO2 reduktion på 6000 tons. Det skriver Sjællandske.

Diskussionen er opstået, fordi Frederiksberg Kommune har købt 2 megavindmøller ved St. Røttinge i Næstved Kommune. Frederiksberg borgmester Jørgen Glenthøj (K) udtalte for nylig til Frederiksberg Bladet, at vindmøllerne sparede kommunen for en CO2 udledning på 6000 tons, men den udmelding vil Næstved Kommunes borgmester Carsten Rasmussen (S) ikke umiddelbart godtage. Han mener nemlig, at CO2 regnskabet skal gøres op i den kommune, hvor møllerne står. 

Embedsmænd er sat til at undersøgen, hvem der har ret til at bryste sig af CO2 reduktionen, men ifølge avisen er problemet, at der ikke er nogen regler på området. Det gør, at der kan opstå dobbelttællinger, og dermed kan CO2 gevinsterne fremstå utroværdige, lyder det fra civilingeniør Bjarne Juul Kristensen fra Energistyrelsen.

Styrelsen arbejder nu på at finde en løsning, så dobbelttællinger i fremtiden kan undgås.