Kommune solgte giftgrunde

For grundejerne i Guldborghave er det ingen leg. De vil have erstatning fra kommunen, der solgte dem giftige byggegrunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ernst Holm har besøg af børnebørnene. Men hverken han eller de kan udnytte den store have, som de gerne ville. For jorden er giftig.     

- Det er så surt, vi kan ikke dyrke grøntsager, og vi kan jo heller ikke sælge grunden igen. Havde vi været klar over, at grunden var forurenet, så havde vi aldrig købt den, understreger Ernst Holm, Formand for grundejerforeningen Guldborghave.     

Men hverken han eller naboerne vidste at deres jord var forurenet. Guldborgsund Kommune solgte i sin tid grundene, og derfor er det også kommunen, der er ansvarlig for at udbetale en eventuel erstatning.   Og den er nu på vej. 

- Det er klart, se i bagklogskabens lys, at vi skulle have checket grundene bedre. Der gjorde vi ikke, og den fejl står vi ved nu, lover, Peter Rygaard Andersen, associeret direktør i Guldborgsund Kommune.

Grundejere, der endnu ikke har bygget på deres grunde, vil få tilbud om at lade handlen gå tilbage. De der allerede har bygget vil få et nedslag i prisen. Udsigten til at få økonomisk kompensation bliver vel modtaget i Guldborghave. Men fortrydelsen er der stadig. 

- Vi er låst, der er ikke så meget at gøre. Vi må plante noget græs og håbe på det bedste, siger Ernst Holm.