Kommune griber ind over for institution

Bo- og naboskab i Vordingborg skal rette op på forholdene efter kritisk tilsynsrapport

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et nyligt tilsyn på  Bo- og Naboskab i Vordingborg har  vist, at boligforholdene er utilfredsstillende. Tilsynet  peger bl.a på, at mange af boligerne er utidssvarende.

På tre af stederne var det allerede planlagt, at beboerne om få måneder skulle flytte til helt nye boliger, men på det fjerde sted, Dyssegården, lå der ikke planer om en flytning.

Kommunen vil derfor nu afsætte midler til et nyt sted, så Dyssegårdens beboere kan flytte snarest muligt.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090310_dysse.flv]

Rapporten viser også at antallet af såkaldte magtanvendelser har været højt på Dyssegården. Det drejer sig primært om nødværge, hvor medarbejderne har grebet ind for at hindre en beboer i at gøre skade på sig selv eller andre. For at søge at nedbringe antallet af magtanvendelser skal der allerede i denne måned afholdes kurser for de ansatte, hvor de lærer at tackle voldsomme situationer.

- I Vordingborg Kommune skal borgerne behandles ordentligt, og nogle af de forhold, tilsynsrapporten gav udtryk for, var totalt uacceptable, siger socialudvalgsformand Ib Johansen.

- Sådan ønsker vi ikke, at vores borgere skal behandles. Derfor valgte vi at handle med det samme og straks lave om på forholdene, siger socialudvalgsformanden.

Tilsynsrapporten konkluderer, at Bo- og naboskabets ledelse  trods bedre vidende ikke har handlet tilstrækkeligt. Kommunen har endnu ikke afgjort om - eller hvordan - der skal skrides ind overfor denne ledelse.