¨

Kommune glemte død borger i ni dage

Foto: TV ØST

Ensom person lå død i ni dage, fordi Lolland Kommune glemte at ringe til en bedemand.

 

Fra 1. juledag og langt ind i det nye år lå en ældre borger død i egen lejlighed, selvom myndighederne vidste, at personen lå død.

Helt præcist 9 dage gik der, før Lolland Kommunes hjemmepleje den 3. januar opdagede, at de havde glemt den døde borger.

- Det er dybt beklageligt og en fejl, som vi er kede af, siger Grete Breinheld, ældre- og sundhedschef, i Lolland kommune til ekstrabladet.dk.

Hjemmeplejen var ellers til stede, da dødsfaldet indtraf om aftenen den 25. december, og vagtlægen blev også tilkaldt som fast procedure.

Men ingen huskede på at sørge for en bedemand.

- Afdøde har ikke kontakt til sine pårørende, og vi har ikke haft numre på nogen, og derfor er det selvfølgelig vores ansvar at få kontaktet en bedemand, der kan afhente afdøde.

- Det sker desværre ikke, fordi nogle medarbejdere ikke får talt sammen, og det er beklageligt, siger ældre- og sundhedschefen.

Kommunen har meldt ud, at den selv tilfældigt opdagede fejlen, da man skulle hente hjælpemidler hos borgeren.

Men ifølge flere beboere fra Parkvænget i Bandholm henvendte de sig til kommunen, da de havde bemærket en mærkelig lugt fra lejligheden, fortæller beboerrepræsentanten.

- Der kom en lugt fra vinduet, og det var der, vi tog affære, siger Kjeld Jørgen Mortensen.   

Grete Breinheld afviser, at beboerne skulle have taget kontakt, inden kommunen selv opdagede fejlen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App