Kommunaldirektør skal fyres

Odsherreds borgmester ser gerne, sammen med et flertal i Økonomiudvalget, at kommunaldirektør Leif Egholm får en fyreseddel. Venstre er imod.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Odsherreds borgmester, Finn Madsen (Soc.dem.), har bedt byrådet tage stilling til, om der skal indledes en afskedigelsessag mod kommunaldirektør Leif Egholm.

Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Det sker selvom, at Helbredsnævnet har vurderet, at kommunaldirektøren er rask, og at han derfor ikke kan afskediges på grund af sygdom.

Borgmesteren selv vil ikke kommentere på, hvorfor han mener, at Leif Egholm ikke skal forsætte i sit arbejde som kommunaldirektør.

Der er dog blevet udleveret et notat til byrådsmedlemmerne om sagen, men de har fået mundkurv på om indholdet.

Morten Egeskov, gruppeformand for Venstre, har sammen med blot to øvrige venstremedlemmer i Økonomiudvalget stemt imod en afskedigelsessag.

- Han er rask. Og nu da man ikke kan bruge sygdom som en begrundelse for at afskedige, finder man på noget nyt. Vi har hele tiden haft den opfattelse, at hverken hans helbred, ledelsesmæssige- eller økonomiske dispositioner kan ligge til grund for at være utilfreds med ham, fortæller gruppeformanden til Holbæk Amts Venstreblad.

Et flertal i økonomiudvalget mener, at Leif Egholm skal fyres. Sagen bliver afgjort i byrådet på tirsdag.