Kommunaldirektør fik fartbøde uden kørekort

Vordingborg Kommune udleverede en kommunal tjenestebil til kommunaldirektøren, selvom han ikke havde et gyldigt kørekort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kommunaldirektør i Vordingborg Kommune, Søren Hovmand, er blevet taget i at have kørt for stærkt i én af kommunens biler - samtidigt med, at han manglede et gyldigt kørekort. Det skriver Sjællandske.

Kommunaldirektøren var blevet idømt en betinget frakendelse af kørekortet, efter i foråret 2007 have kørt alt for stærkt - og han var ikke mødt op til den orienterende køreprøve, som er en forudsætning for at generhverve kørekortet.

Men det forhindrede ikke kommunaldirektør, Søren Hovmand, i at få udleveret en kommunal tjenestebil i juli i år - og igen klappede fartfælden.

Vordingborg Kommune har fået idømt en bøde på 500 kroner for ikke at kontrollere, at de ansatte, som får udleveret biler, er i besiddelse af et gyldigt kørekort - og har efterfølgende skærpet procedurerne omkring dette.

Hør personaledirektør i Vordingborg Kommune, Torben Rasmussen, fortælle om de nye procedurer i videoen herunder:
[video:flv:081218_personale.flv]

Kommunaldirektøren har godtgjort kommunen bøden, og siger til Sjællandske, at han er "oprigtigt ked" af det passerede. Han forklarer til avisen, at årsagen til, at han ikke fik generhvervet kørekortet var et arbejdspres på gennemsnitligt 60-70 timer om ugen - men at han nu skal gå i gang med at tage et nyt førerbevis.

Borgmester Henrik Homer afviser i Sjællandske, at det indtrufne skulle være fyringsgrund - og får opbakning af afdelingsforstander i informations- og forvaltningsret ved Danmarks Journalisthøjskole, Oluf Jørgensen, som siger, at det er op til den politiske ledelse i Vordingborg Kommune at afgøre, om sagen skal få konsekvenser for direktøren - og i givet fald hvilke.