Kommunal topchef anmeldt for svindel

En kommunal topchef i Ringsted Kommune har brugt offentlige midler til at aflønne ansatte på hendes egen kro. Det konkluderer Ringsted Kommune nu, og derfor er topchefen blevet politianmeldt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En servictrice og en kok på en privat kro. Det er der ikke meget offentligt over, og derfor er den nu tidligere chef for Ringsted Kommunes Service- og Rengøringskorps i dag blevet politianmeldt for fusk med lønudbetalinger  for mindst 1,2 millioner kroner.

- Vi har fundet frem ti, materiale af en sådan karakter, at det har vi været nødsaget til, siger Søren Lund Hansen, der er kommunaldirektør i Ringsted Kommune.

Det var 3F, der under et rutinebesøg opdagede, at de to ansatte var aflønnet af kommunen - uden at være tilknyttet nogen form for støtteordning. Og at der dermed var tale om svindel. Derfor var det også en tilfreds lokalformand, der i dag hørte om anmeldelsen.

- Når man går rundt og snyder kommunens borgere, så fortjener man at blive politianmeldt, siger Tommy Mortensen, der er lokalformand for 3F i Ringsted. Men samtidig undrer han sig over, at svindelen ikke er blevet opdaget noget før.

- Jeg synes, det er en katastrofe, at der ikke er kontrolinstanser, der kan sikre, at de her medarbejdere ikke går rundt og bliver betalt med ulovlige penge i halvandet år. Det er utroligt, siger Tommy Mortensen.

Ringsted Kommunes undersøgelse af sagen er endnu ikke afsluttet, og derfor ved kommunen ikke om der er svindlet for mere end de 1,2 millioner, som de to ansatte har fået i løn.