Komiker melder Google til politiet

Komikeren Jan Monrad melder nu Google til politiet. Han mener, at Googles "street view" krænker hans privatliv i sommerhuset i Odsherred.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu skal det være slut med at kigge henover hækken til Jan Monrads sommerhus i Odsherred

Komikeren vil nemlig melde Google til politiet, skriver dagbladet Nordvestnyt.

- Her vil jeg være privat. Her vil jeg principielt gerne kunne gå rundt i bar røv, uden at det kommer andre ved. Men det kan jeg ikke. Google har nemlig fotograferet sommerhuset fra min private vej. Derfor sidder jeg nu og skriver på en politianmeldelse, forklarer Monrad til Nordvestnyt.

- Det er tinglyst, at kun lodsejeren må bruge vejen, så jeg mener, at Google har overtrådt paragraf 17 i loven om mark- og vejfred, siger Jan Monrad.

- Jeg har ikke givet Google lov til at filme på min vej. De har heller ikke orienteret mig om, at de ville gøre det. Jeg er først nu blevet bekendt med, at de alligevel gjorde det i 2010.

Søren Jenstrup, formand for Advokatrådet, tør ikke udtale sig om, hvorvidt Google Steet View har begået lovbrud ved at filme fra en privat vej uden tilladelse.

- Men i almindelighed må man ikke køre ind og filme på en privat vej. Man må slet ikke opholde sig der, siger han til Nordvestnyt.

Google Denmarks kontor i København oplyser, at virksomhedens hovedkvarter i Dublin har ansvaret for Google Street View. Herfra har det ikke været muligt at få en kommentar.