Kom hjem fra Tyrol i lørdags - blev testet for coronavirus i ny drive-in

Tirsdag har Sjællands Universitetshospital åbnet en drive-in-test, hvor man kan blive testet for coronavirus. Uffe Haugaard har været igennem testen.

Tema: Coronavirus
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Opdatering: Onsdag står det klart, at Uffe Haugaard er testet negativ for coronavirus.

Ordningen går ud på, at man kan parkere sin bil, stige ud af den og gå fem meter frem, hvor man kan blive testet under et halvtag.

Sådan ser scenariet ud ved den nye drive-in test på Sjællands Universitetshospital i Roskilde. En af dem, der har oplevet at blive testet der, er Uffe Haugaard.

quote Så kørte vi hjem igen, da mit firma ringede til mig og bad mig om at komme hjem

Uffe Haugaard

- Jeg har været på ferie i Tyrol i et par dage, blev det kun til. Så kørte vi hjem igen, da mit firma ringede til mig og bad mig om at komme hjem på grund af muligheden for corona-smitte. De var ikke helt stolte af, at jeg var dernede, siger Uffe Haugaard til TV2 ØST.

Fik influenzalignende symptomer

Uffe Haugaard, der er fra Rødvig på Stevns var ellers rejst til Tyrol i Østrig, men måtte aflyse sin rejse før tid, da han fik et opkald fra chefen i lørdags:

- Vi kørte hjem lørdag og var hjemme lørdag omkring middagstid. I løbet af søndag blev jeg tung i hovedet, hostede og havde det ikke så godt. Typisk influenza-tegn. Derfor ringede jeg til vagtlægen søndag og forklarede dem situationen. De mente ikke, der var risiko for noget som helst, siger Uffe Haugaard.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Ved Roskilde Universitetshospital kan borgere nu blive testet for coronavirus uden at komme ind på hospitalet.
Ved Roskilde Universitetshospital kan borgere nu blive testet for coronavirus uden at komme ind på hospitalet.
Foto: Maria Bernhard - TV2 ØST

Men Uffe Haugaards symptomer med ondt i halsen og tung i hovedet blev ikke bedre i løbet af weekenden.

- I dag blev jeg så opmærksom på, at der stadigvæk var problemer. Jeg havde det stadig på samme måde - jeg var tung i hovedet, hostede og havde influenzalignende tilstand.

quote I løbet af søndag blev jeg tung i hovedet, hostede og havde det ikke så godt

Uffe Haugaard

- Jeg blev klar over, at den har været rivende gal dernede, hvor vi kom fra i Tyrol-området. Jeg ringede til min læge tirsdag morgen og sagde det til dem, som det var. Jeg havde fået en smule feber også. De anbefalede mig så at tage op og blive testet i Roskilde.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Corona-testen foretages via mundskrab.
Corona-testen foretages via mundskrab.
Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Bekymret over generel situation

Uffe Haugaard fortæller, at han stadig tirsdag har det ligesom, hvis han var ramt af influenza.

- Normalt vil man være lidt i tvivl, om man skulle gå på arbejde eller ej. Men på grund af alt det her coronavirus, så vil det nok være meget passende at blive testet, hvis nu der var et eller andet galt. Det tror jeg sådan set ikke, der er, men det er mere for en sikkerheds skyld for ikke at smitte de folk, der er omkring mig eller dem på min arbejdsplads eller noget andet, siger Uffe Haugaard.

quote Jeg er ikke bekymret for mit eget helbred

Uffe Haugaard

Han er bekymret over coronavirusen. Men der er ikke tale om en personlig bekymring, men en mere kollektiv én af slagsen:

- Jeg er ikke bekymret for mit eget helbred. Jeg tror såmænd, jeg er ved udmærket helbred – jeg skal nok klare den. Jeg er måske mere bekymret for den generelle situation, og hvad alt det her får af konsekvenser.