¨

Kolleger: Løkke fordrejer 1990'erne

Foto: TV ØST

Tidligere amtsborgmester i Vestsjællands Amt Søren Eriksen mener ikke, at det var praksis i slutningen af 1990'erne at bruge skattekroner til private formål, sådan som finansministeren har forsvaret sig med.

Skatteyderne har betalt for politikeres kasinobesøg, indkøb af smøger, leje af film på hotelværelset og ture på Crazy Daisy i Herning. Det var i hvert fald tilfældet i Frederiksborg Amt, mens Lars Løkke Rasmussen var amtsborgmester fra 1998-2001.

»Tiden var en anden dengang«, har det lydt fra finansministeren, der afviser, at han i dag vil bruge skattekroner på den slags.

Men Lars Løkkes udlægning af tiden genkender flere af de tidligere amtsborgmestre ikke, skriver Politiken Skærtorsdag.

- Den skik hørte altså allerede op i 1980'erne, siger tidligere amtsborgmester i Vestsjællands Amt Søren Eriksen (S) til Politiken.

Han var amtsborgmester i 12 år i alt, fra 1986-1990 og igen fra 1994-2002. Han husker, at man allerede i starten begyndelsen af 1990'erne stoppede udskejelserne i stil med dem, Lars Løkke Rasmussen førte ud i livet som amtsborgmester efter 1998.

- Vi kunne godt spise en middag og få en øl til maden, men når vi forlod stedet, var det for egen regning. Der blev hverken betalt entre på diskoteker eller købt cigaretter, selvfølgelig gjorde der ikke det, siger Søren Eriksen.

Orla Hav, tidligere amtsborgmester i Nordjyllands Amt, deler heller ikke Løkkes beskrivelse af slutningen af 1990'erne:

- Der var ikke nogen kultur med, at man bare købte bajere og smøger på skatteydernes regning. Det var ikke normen, der var gældende, siger Orla Hav til Politiken.

Lars Løkkes Rasmussens udlægning af sin tid som amtsborgmester kommer, efter at Hørsholms borgmester, Uffe Thorndahl - der i sin tid sad i økonomiudvalget med Lars Løkke Rasmussen i Frederiksborg Amt - i sidste uge fremlagde udgiftsbilag på Lars Løkkes forbrug.

Uffe Thorndahl blev siden bedt om at stoppe sin »hetz« mod finansministeren af både konservative ministre og lokalpolitikere. Det førte til, at han mandag meldte sig ud af Det Konservative Folkeparti.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App