Kold luft mellem præster

Arbejdsklimaet i Vordingborg Kirke er mildt sagt ikke godt. Præsterne kan ikke samarbejde, og nu er arbejdstilsynet gået ind i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kirken skulle være et sted med rummelighed og højt til loftet, men klimaet i Vordingborg Kirke er nærmest det modsatte.  

- Det er ikke nogen hemmelighed, at de tre præster ikke taler ret godt sammen, siger Jette Gylle, formand for menighedsrådet i Vordingborg Sogn.

Klimaet i kirken har været dårligt igennem flere år. I dag har præsterne intet samarbejde og taler nærmest ikke sammen. For kun et halvt år siden sagde en kordegn op, fordi hun ikke kunne holde det psykiske arbejdsmiljø ud.

- Det var meget ærgerligt. Og jeg synes specielt, det var ærgerligt, at vi ikke formåede at få løst problemet, så hun kunne blive, siger Jette Gylle til TV2 ØST.

Niels Simonsen er en af kirkens tre sognepræster. Han betegner arbejdsklimaet som betændt og er frustreret over hele situationen.

- Bare sådan en ting som at der ikke er noget samarbejde. Nogle gange kan det gøre lidt ondt på mig at tænke på de ting, der ikke bliver gjort. Der er en masse uudnyttede muligheder, siger han.  

For kort tid siden gik arbejdstilsynet ind i sagen. Men sognepræst Niels Simonsen siger, han gjorde biskop Jan Lindhardt opmærksom på problemerne i kirken for flere år siden.

Jan Lindhardt er i øjeblikket på ferie på Færøerne.