Kokain boomer

Regionens natteliv er fyldt med kokain. Til spotpriser og lettilgængeligt, er det blevet et stof, som mange unge bruger til at feste på. Men det er uhyre vanedannende, og når festen er slut kommer den helt store nedtur.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er ingen tvivl blandt de unge. Alle kan få fat i kokain, hvis de vil.

- Hvis du virkelig er til det, og du selv opsøger det, så er det nemt. Du kan virke opsøgende overfor folk, der tilbyder det. De ser det hurtigt, fortæller Jacques Aalund, der netop er kommet ud fra fest på diskoteket Prinsen i Vordingborg.

Og der er flere og flere unge, der tager kokain. Med priser på kun 400 til 600 kroner pr. gram, koster det nogenlunde det samme som en flaske sprut på diskoteket, og så er det pludselig attraktivt at bruge som fest-stof.

- Det er absolut stigende, og det kan vi se på de henvendelser, der kommer hos os, siger SSP-konsulent i Næstved, Bjørn Mazur.

- Du kommer helt op og kører i højt gear, og nogle af de ting du i forvejen beskæftiger dig med eller gør lige nu og her, bliver du endnu bedre til. Det kan for eksempel være at spørge den flotteste pige på diskoteket, om hun vil danse, fortæller han.

Hos politiet har man også bemærket boomet i kokainforbruget. I 2003 beslaglagde politiet her i regionen 1,6 kilo kokain. I 2006 var det tal steget til hele 56 kilo.

- Vi ser en tendens til, at de unge opfører sig mere aggressivt og energifyldt. De tror meget på sig selv, og de kan klare alt, siger Gitte Prætorius, der er leder af den civile gruppe i Midt- og Vestsjællands Politi.

Kokain er ekstremt vanedannende, og efter ganske få gange kan man allerede være afhængig.

- For det første er der jo et voldsomt bagsslag, med beklemthed, angst og nedtur i det hele taget. Så er der mange, som bliver nødt til at tage stof igen. Og da det ikke er helt billigt, så er der mange, der kommer i gæld.