Kofoedsminde får ny forstander

100 ansatte skrev tidligere på året under på en mistillidserklæring til deres forstander på den sikrede institution Kofoedsminde ved Rødby. I dag fik de ansatte deres vilje. Forstanderen fratræder sin stilling fra 1. maj.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De ansatte på Kofoedsminde samlede i februar underskrifter til en mistilliderklæring til deres forstander. De beskyldte ham for at køre en uacceptabel ledelsesstil med personforfølgelse og hetz mod udpegede medarbejdere. De utilfredse medarbejdere krævede en reaktion fra regionen.

- Vi kan ikke arbejde under de her forhold. Det er en stor psykisk belastning, sagde talsmand for medarbejderne, Per van der Loo, til TV2 ØST dengang.

Leif Gallmayer:

Leif Gallmayer har de seneste fem år været forstander ved Bo- og Naboskab Sydlolland, hvor viceforstander Kjeld Saul nu konstitueres som forstander.  

Stillingen som forstander ved Kofoedsminde slås op inden årets udgang.

Forstanderen blev sendt på en forlænget ferie, mens Region Sjælland så nærmere på medarbejdernes klager. I dag har Kofoedsmindes utilfredse medarbejdere så fået deres vilje. Forstanderen fratræder nu endeligt sin stilling. 

Ny midlertidig forstander
- Vi har nu fået en afslutning på den seneste tids diskussioner mellem en række medarbejdere og lederen af regionens sociale institution Kofoedsminde på Lolland, oplyser Region Sjællands socialdirektør Michael Nørgaard i en pressemeddelelse, der er blevet udsendt i dag. 

- Vi har indgået en fratrædelsesaftale med forstander Svend-Ejner Pejstrup. For at sikre den fortsatte ledelses- og samarbejdsmæssige udvikling på Kofoedsminde, konstitueres Leif Gallmayer som forstander fra 1. maj og resten af 2008.

I gensidig forståelse er der indgået en fratrædelsesaftale med Kofoedsmindes 61-årige forstander Svend-Ejner Pejstrup, som på grund af alder har ønsket at fratræde sin stilling. Svend-Ejner Pejstrup, der i de seneste syv år har stået i spidsen for at udvikle og udvide institutionen, fratræder med udgangen af juli måned og er indtil da fritaget for tjeneste.

Læs mere om konflikten på Kofoedsminde:

Kofoedsminde i oprør
Personalet på behandlingsinstitutionen Kofoedsminde i Rødby er i oprør. De er utilfredse med deres forstander, som de mener kører personforfølgelse på de ansatte.
Netnyhed fra 2008-02-27 10:41:00

Det er ham eller os
En stor gruppe ansatte på den sikrede institution Kofoedsminde i Rødby truer med at sygemelde sig protest mod forstanderen på stedet. Kravet er klart: Institutionens forstander skal væk.
Netnyhed fra 2008-02-28 09:11:00

Nu også kritik fra tidligere chef på Kofoedsminde
Endnu en stemme har sluttet sig til de mange, der de seneste dage har rejst kritik mod forstander på Kofoedsminde, Svend Ejner Pejstrup.
Netnyhed fra 2008-02-29 15:35:00

Glade medarbejdere: Chefen fritaget for tjeneste
Medarbejderne på den sikrede institution Kofoedsminde ved Rødby er tilfredse med at forstanderen er blevet fritaget for tjeneste indtil videre.
Netnyhed fra 2008-04-04 10:29:00

Kofoedsmindes chef er fritaget for tjeneste
Den udskældte forstander på den sikrede institution Kofoedsminde ved Rødby, Svend Ejnar Pejstrup, er blevet fritaget for tjeneste indtil sagen er undersøgt til bunds.
Netnyhed fra 2008-04-03 16:53:00

Chefen har fået forlænget ferie
Den udskældte forstander på den sikrede institution Kofoedsminde ved Rødby har fået forlænget den ufrivillige ferie. Medarbejderne kræver ham stadig fyret og truer med at forlade deres stillinger.
Netnyhed fra 2008-03-21 15:16:00

Ny plan for Kofoedsminde
En fem-punktsplan skal nu sikre ro på den omstridte institution på Lolland.
Netnyhed fra 2008-03-05 19:50:00