Købmand kæmper overlevelse

Den lokale købmandsbutik i Tybjerglille tæt ved Næstved er lukningstruet, men de frivillige, der bestyrer den, giver ikke så let op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den frivilligt drevne købmandsbutik i Tybjerglille har eksisteret i seks år. Indtil for kort tid siden har Næstved Kommune stillet gratis arbejdskraft til rådighed. Men nu er det slut med den kommunale støtte. Og uden støtten fra kommunen, er det svært for de frivillige at få økonomien i butikken til at løbe rundt. Men det slår ikke de frivillige ud.

- Alle idéer har været i spil. Vi har haft meget oppe at vende, men den bedste idé var at få stande med varer fra lokale producenter i butikken, siger Lene Pedersen, der er frivillig i butikken.

Stande med lokale varer
Idéen er, at lokale brugskunstnere og fødevareproducenter skal kan købe en stand i butikken for 1000 kroner om måneden i butikken.

- Det handler om at gøre noget anderledes. Noget, som er spændende og som kan trække kunder ind i butikken, fortæller hun.

Indtil videre har Lene Pedersen og de andre frivillige i butikken lavet tre aftaler med lokale producenter. Der kommer til at være en stand med æblesaft og honning, en stand med frossent økologisk kød og så udstilling lokal brugsgenstande.

Der er stadig plads til tre-fire flere stande.