Ko-velfærd

En filosof fra Dansk Kvæg har fået en lidt speciel opgave. Hun skal nemlig finde ud af hvornår en ko har et godt. En god idé, mener en mælkeproducent fra Præstø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En filosof, der skal undersøge det gode ko-liv. Det er virkeligheden, efter Dansk Kvæg har besluttet at kortlægge, hvad der er etisk forsvarlig dyrevelfærd.

- Der, hvor jeg kommer ind, det er i forhold til de forskellige opfattelser af, hvad der er god velfærd, og hvad der er et godt liv. Det er sådan et rigtig traditionelt, filosofisk spørgsmål, fortæller filosof Rikke Ingemann.

Hun er netop begyndt på sit arbejde hos Dansk Kvæg, hvor hun over de næste tre år skal forsøge at besvare spørgsmålet om, hvad god dyrevelfærd egentlig er, når det kommer til det danske kvæg.

- Der er måske konsensus om, hvad velfærd er inden for landbruget. Men der er jo andre mennesker, der har en anden opfattelse, fortæller hun.

Derfor skal hun med projektet forsøge at bygge bro mellem landbruget og samfundet.

Hos den lokale mælkeproducent er man glad for initiativet, selvom det virker en anelse højtravende.

- I en landbrugs ører lyder det måske lidt voldsomt. Hvis vedkommende kan være med til at fremme forståelsen af landbruget, og lige sådan landbrugets forståelse af hvad folk i byerne tænker, så er det da okay, siger Preben Tving Andersen, der er mælkeproducent ved Præstø.