Kø-kørsel ender på ministerens bord

Transportminister Henrik Dam Kristensen skal nu forklare, hvorfor det er nødvendigt at genere i tusindvis af bilister for et motionscykelløb over Storebæltsbroen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Op mod tre timers ventetid og 17 kilometers kø over Storebælt lørdag har fået flere bilister til at klage. Ventetiden skyldes cykelløbet Aarhus-København, hvor 6000 cykelryttere lørdag gjorde krav på det ene spor fra Fyn mod Sjælland. 

Og nu bliver sagen også politisk, skriver Ritzaus Bureau. Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) bliver kaldt i samråd i Folketinget for at forklare, hvorfor det er nødvendigt at genere i tusindvis af bilister for et motionscykelløb over Storebæltsbroen.

Det er De Konservatives formand, Lars Barfoed, der vil have en forklaring:

-Det er helt urimeligt med de store forsinkelser for tusindvis af bilister. Det må være sådan, at man kan færdes frit. Som jeg har forstået det, blev deltagerne i cykelløbet sidste år transporteret i busser over broen for at undgå gener.

-Og som jeg har forstået det, har Storebælt tilsyneladende ikke sendt advarslen ud på sms, der kunne advare bilisterne om, at de skal holde sig væk for at undgå kø, siger Lars Barfoed.     

Klokken 20 i aftes var cykelrytterne færdige, og bilisterne fik begge spor og lov til at køre mere end 70 kilometer i timen.