¨

Knokler for en god jul

Foto: TV ØST

For femte år i træk har foreningen Svovlstikkerne sat sig et mål: Alle i Næstved skal have mulighed for at holde en god jul.

Christian Dreist er en travl mand. Han står nemlig i spidsen for den Næstved-baserede organisation Svovlstikkerne, der i år skal dele jule-hjælpe-pakker ud til i trængende familier i Næstved og omegn.

- Vi skal have i omkring af 500 julepakker ud i år, så der er sket noget i forhold til da vi startede for fem år siden, hvor vi uddelte 81, siger han.

Julepakkerne består af julemad og lækkerier, og en del af pengene til pakkerne tjenes på lørdagene op til jul, hvor Superbest i Næstved donerer overskuddet fra udvalgte dagligvarer til Svovlstikkerne.

I dag blev der også overrakt en check på 15.000 kroner fra Sjølund genbrugsforretning i byen, der i formmiddags uddelte pengegaver til velgørenhedsorganisationer, der arbejder i Næstved og omegn.

- Det svarer til 150 juleænder, så det er et rigtig dejligt bidrag, siger Christian Dreist.

Svovlstikkerne er en lokal organisation, bestående af omkring 100 frivillige. Organisationen uddeler ikke selv julepakkerne, men de fordeles af Røde Kors, Frelsens Hær og 11 lokale kirker.

Du kan læse mere om svovlstikkerne her, og du kan også se, hvad du skal gøre, hvis du ønsker at give et bidrag: www.svovlstikkerne.dk

 

02:04 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App