Knæk Cancer-bussen i Næstved

TV2 og Kræftens Bekæmpelse besøger torsdag Næstved med Knæk Cancer-bussen og tilbyder borgerne sundhedstjek, lys-event og live-tv fra sidelinjen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kampen mod kræft er i fokus, når Næstved torsdag i uge 43 får besøg af Kræftens Bekæmpelses og TV 2s Knæk Cancer-bus. hele ugen har bussen kørt rundt til forskellige steder i landet, og interesserede har kunnet få tjekket helbreddet, set Go’ morgen og Go' aften Danmark sende live, og i Næstved vil der også være et lysevent.

Bussen holder på Axeltorv i Næstved, og udover sundhedstjek og fokus på forebyggelse vil der være mulighed for at tale med rådgivere fra Kræftens Bekæmpelse og for at få tjekket mistænkelige modermærker.

- Knæk Cancer er en folkesag, og derfor er vi rigtig glade for, at vi med bussen får mulighed for at komme bredt ud til danskerne og dele den viden om kræft, forebyggelse og rådgivning, som vi ligger inde med, siger direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen.

Go’ aften Danmark er med på tur

Hos TV 2 har man dedikeret sendefladen i uge 43 til kampen mod kræft, og både Go’ morgen Danmark og Go’ aften Danmark vil - som en del af deres engagement i Knæk Cancer - sende fra et mobilt studie ved bussen.

Go’ morgen Danmark sender live-indslag fra bussen om morgenen og får blandt andet besøg af lokale bagere, der sælger morgenbrød og kaffe til fordel for Knæk Cancer, mens Go’ aften Danmark sender direkte både klokken 17.20 og klokken 18.30. Hver dag vil programmet stille skarpt på kost og sundhed og de største kræftsygdomme i Danmark.

Lisbeth Østergaard og Nicolai Hansson er Go’ aften Danmark-værter i Næstved, og de glæder sig til at komme ud af studiet og møde danskerne:
 
- Med Knæk Cancer har vi fat i et emne, der er relevant for alle. Alle kender nogen, der har været ramt af kræft, og mange har haft det helt inde på livet. Når ’Go' aften Danmark’ i Knæk Cancer-ugen sætter fokus på forebyggelse, håber jeg, at vi kan gøre rigtigt mange danskere klogere på, hvordan de kan passe på sig selv. Og jeg satser selv på at blive en del klogere undervejs, siger Nicolai Hansson fra Go’ aften Danmark.

Et lyslevende håb i mørket

I forbindelse med Knæk Cancers besøg i Næstved holdes også 'Tænd Et Lys' et par stenkast fra Knæk Cancer-bussen. Her opfordres forbipasserende til at købe en lyspose, som kan dekoreres med en tegning eller en personlig hilsen. Det kan være til minde om en, der tabte kampen mod kræften, eller til støtte for en, der kæmper. I forbindelse med Tænd Et Lys vil der være taler, musikalske indslag og 1 minuts stilhed.

Bussen er åben klokken 8-19 med særskilte åbningstider for enkelte af aktiviteterne.

Send stafetten videre

Du kan også hjælpe til med pengeindsamlingen. Knæk Cancer vil lave verdens længste blomsterstafet. TV 2 og Kræftens Bekæmpelse har sendt 10 Knæk Cancer-stafetblomster ud i Danmark på en fantastisk rejse fra hånd til hånd rundt i hele landet.

Hver gang vi modtager et billede af 2 mennesker, der deler en stafet, donerer Hyundai 15 kroner til Knæk Cancer. Det vil sige; jo flere hænder, jo flere penge til den gode sag. Får du Knæk Cancer-stafetten, så skynd dig at give den videre. Hvordan du sender billedet ind, er beskrevet på blomsterstafetten.

I starten havde Hyundai lovet 5 kroner per gang, stafetten blev delt, men beløbet er nu hævet til 15 kroner per gang, så det er bare om at få stafetten sendt rundt.