¨

KLUMME - LFA: Fortsætter sejrsstimen?

Foto: TV ØST

Sportsredaktør Rasmus Birkerod skriver klumme om regionens fem bedste fodboldhold i forbindelse med sæsonpremieren i de kommende dage. Se idealopstilling, transfers og TV2 ØSTs bud på en slutplacering.

Indrømmet. Sportsredaktionen på TV2 Øst måber. Fodboldstatistikerne rører på sig. Lolland Falster Alliancen kan i det kommende efterår skrive dansk fodboldhistorie.

Jeg ridser lige situationen op fra i foråret:

LFA er et fysisk stærkt hold, stramt organiseret i defensiven med træner Jesper Tollefsen i spidsen. Til gengæld scorer holdet ikke meget, men spiller den ene 0-0-kamp efter den anden. Efter 20 kampe er 11 endt uafgjort og holdet ligger ikke langt fra nedrykningsstregen, målscoren hedder 21-18.

Så sker der noget. Ingen ved helt hvad. 30. april vinder LFA 4-2 over B.93 – og siden følger 6 uger med lutter sejre. Selvtillid avler mere selvtillid. Og så endte de 10 sidste kampe med 30 point og en vanvittig målscore på 35-7!

LFA sluttede sæson på fjerdepladsen, cheftræner Tollefsen sagde farvel og tak, mens Jeppe Tengbjerg fra B.93 overtog dirigentstokken på træningsbanen. Den rutinerede forsvarsspiller Jesper Münsberg er væk, det samme er oprydderen Anders Vest-Hansen og eksempelvis talentet Jens-Kristian Klitgård.

Tengbjerg anerkender, at idealopstillingen er god. Men – som de fleste trænere i 2. division – anser han truppen for at være for smal til en topplacering. Tengbjerg håber på en midterplacering.

Jeg håber på en danmarksrekord.

På nuværende tidspunkt er det kort sagt umuligt for en sportsredaktør ikke at lytte til statistikerne. LFAs 10 sejre i træk i foråret er klubrekord. 15 sejre er danmarksrekord. Den stod AGF for i sæsonen 1952/53.

Kære Tengbjerg: Vil du være så venlig at forfølge den rekord!

For LFA rummer faktisk flere spillere, der har mere kvalitet end de fleste 2. divisionsspillere. Højre back Kasper Mertz beviste i sin tid i Næstved, at han godt kan være med på 1. divisionsniveau, og han er ofte garant for at give højrekanten offensiv kvalitet. Kreatøren Mikkel Rygaard er ganske enkelt farlig for modstanderne. Fra sin position som offensiv midtbane scorede han 9 mål under forårets sejrsmarch. Dertil er der fortsat rutinerede folk som Philip Olsen, Clement Kafwafwa og Kenneth Jørgensen til at supplere de mange unge talenter i klubben, der kan blive endnu bedre i løbet af sæsonen.

Læg dertil, at flere ting uden for banen kører fremragende. Langt de fleste 2. divisionshold – og for den sags skyld mange 1. divisionshold – kigger med misundelse på sponsorernes opbakning til LFA. Over 100 erhvervsfolk til spisning på stadion inden kamp. Det er uendelig langt fra hverdagen i de fleste klubber på samme niveau.

Transfers:
Goddag: Jacob Erbo, forsvar (Brøndby-DS)

Farvel: Jens-Kristian Klitgård (midtbane),  Jesper Münsberg (forsvar), Anders Vest-Hansen (midtbane), Claes Jørgensen (kantspiller)

Idealopstilling (4-3-3)
Sebastian Olsen

Kasper Mertz   Clement Kafwafwa    Philip Olsen         Søren Jensen

Kenneth Jørgensen

Mikkel Rygaard Mathias Olsen

Christian Pihl        Joachim Wagner  Peter Westlund

Vigtigste reserver:
Jacob Bonde (forsvar), Kristoffer Lenvig (forsvar), Michael Pedersen (midtbane), Jan Berner (midtbane).

Træneren målsætning: top 8
Birkerod tipper: nr. 3-5.

Kampe i august:

7. august : LFA - Marienlyst

9. august : LFA - Næstved (DBU Pokal)

13. august : Viby - LFA

21. august : LFA - Brabrand

27. august : Lindholm - LFA

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App