Klimaminister ønske kæmpe vindmøllepark

Farvandet mellem Møn og Bornholm skal lægge bund til verdens første internationale vindmøllepark til havs, det mener klimaminister Connie Hedegaard.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ministeren vil have fremmet en vurdering af økonomien i et gigantisk vindkraftprojekt, der inddrager både Danmark, Sverige og Tyskland.

Det relativt lavvandede område Kriegers Flak har potentiale til en vindmøllepark, der kan producere strøm svarende til behovet i hele to millioner husstande. Og Connie Hedegaard vil ifølge Berlingske.dk skubbe til projektet, efter at det står klart, at EU vil yde en mil­liard kroner i støtte til et net af kabler, der kan binde projektet sammen til én stor sammenhængende park i stedet for tre adskilte nationale projekter.

Konkret vil klimaministeren have fremskyndet en igangværende revurdering af økonomien i et projekt på Kriegers Flak.

I en prioriteret liste over samfundsøkonomien i mulige havvindmølleparker i dansk farvand kommer placeringen i Kriegers Flak kun ud som den sjette bedste mulighed, skriver Berlingske.dk. Men revurderingen skal nu kaste lys over, om lokaliteten kan komme højere op på hitlisten, hvis de tre landes projekter bliver til ét, ved at møllerne forbindes og hele parken forbindes til de tre landes elnet.