Klager til Patientklagenævnet over vagtlæge

En kvinde fra Ringsted måtte nøjes med to panodiler, da hun henvendte sig til vagtlægen. Men smerterne viste sig at være symptomer på en blodprop i hjertet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

45-årige Marianne Larsen fra Ringsted fik natten til torsdag sit livs forskrækkelse. Hen på natten fik hun stærke smerter i overkroppen, og hun besluttede derfor at ringe til vagtlægen.

Men smerterne, som hun oplevede i brystet og armen, blev ifølge Marianne Larsen ikke taget seriøst af vagtlægen, der bad hende tage to smertestillende piller for at løse problemet.

Smerten forsvandt imidlertid ikke, så Marianne Larsen tog tre kvarter senere atter kontakt til vagtlægen, som indvilligede i at komme ud at se til hende. Der gik dog ifølge Marianne Larsens eget udsagn to timer, før lægen dukkede op for at undersøge hende.

Da de smertestillende midler, som vagtlægen gav Marianne Larsen i hendes hjem, ikke hjalp, blev Marianne Larsen kørt til Slagelse Sygehus.

Her blev hun undersøgt og fik taget et hjertediagram, som viste uregelmæssigheder i hjertet.

Marianne Larsen blev derefter kørt med politieskorte i ambulance til Rigshospitalet, hvor hun blev hasteopereret for en blodprop i hjertet.

I dag er Marianne Larsen godt klar over, at hun var heldig at nå at blive opereret i tide. Men hun kan ikke længere stole på lægevagten.

"Næste gang ringer jeg 112", siger hun.


Nyhedsoverblik