KKR Sjælland: Løs Sjællands problemer først

De 17 kommuner på Sjælland er forundrede over snakken om en Kattegatforbindelse. Løs det trafikale kaos på Sjælland først, lyder deres opfordring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 - Det virker som om, at man i Jylland og København har taget fat i stjernekikkerten og kigger ud i fremtiden frem for at forholde sig til hverdagen for pendlerne, siger formand for kommunekontaktrådet på Sjælland, Jens Stenbæk.

- Som formand rejser jeg meget rundt. Jeg har inden for de sidste 14 dage vekslet mellem toget og bilen, men uanset transportform er jeg adskillige gange kommet for sent til møder. Det er frustrerende, og jeg tør slet ikke tænke på, hvordan de borgere, der har behov for at pendle hver dag, har det, siger Jens Stenbæk.

- Det er nok rigtigt, at vi skal binde vores land sammen med en masse broer, men jeg synes, at man skal starte med at løse det trafikale kaos, som borgerne i region Sjælland oplever hver dag, siger Jens Stenbæk.

Før sommerferien gik de 17 kommuner og regionen sammen om et fælles indspil til infrastrukturkommissionen, her var forbedringen af mobiliteten på Sjælland en topprioritet. Målet er en times rejsetid mellem sjællandsregionen og hovedstaden.