¨

Kirker holder 'åben hus'

Foto: TV ØST

Kom i kirke. Sådan lød opfordringen, da 27 kirker på Lolland og Falster søndag åbnede dørene for den årligt tilbagevendende begivenhed ’Fyld kirken’.

Søndag slog 27 kirker på Lolland og Falster dørene op for både nye og gamle kirkegængere. Det var nemlig landsdækkende "fyld kirken"-dag. Dagen drejer sig om at få folk til at fylde de tomme kirkebænke. I Skelby Kirke ved Gedser havde man taget en noget anderledes metode i brug.
Her var præsten skiftet ud med en 17-årig gymnasieelev.
- Jeg tænkte, det kunne være sjovt at udfordre mig selv og prøve noget nyt. Så jeg tænkte, det kunne være en fed oplevelse at få med, siger Simone Meng fra Falster, der til daglig går i 2.g på katedralskolen i Nykøbing Falster.
I dag har hun skrevet og forberedt sig på dagens prædiken og 26 venner og bekendte var kommet for at høre Simone Meng prædike.

- Vi prøver at lade folket komme til folkekirken, og det kan vi andre have godt af at lære noget af. Så kan vi få lov til at sidde på kirkebænken engang imellem, siger Søren Winther Nielsen, der er sognepræst i Skelby.

'Fyld kirken' handler om at sætte fokus på gudstjenesten. Det er der tilsyneladende brug for. I de sidste 20 år er antallet af medlemmer af folkekirken på Lolland og Falster faldet fra 92 procent til 85 procent. Derfor er flere kirker på sydhavsøerne hoppet med på bølgen om for en enkelt dag at sætte fokus på folkekirken og gudstjenesterne.

Simone Meng var i dag ikke den eneste lægmand, der skulle prædikere for en menighed. Også et medlem af menighedsrådet og en teologistuderende fik lov til at prøve kræfter med evangelierne.

01:29 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App