¨

Kirke hyrer privat vagtværn

Foto: TV ØST

I Nykøbing Falster er menighedsrådet så træt af unge ballademagere, der larmer og drikker øl på kirkepladsen, at de har hyret et privat vagtværn til at holde ro og orden.

De larmer, smadrer vinduer, drikker øl og lufter deres kamphunde på kirkepladsen. Menighedsrådet i Nykøbing Falster er så træt af unge ballademagere ved Klosterkirken, at de har de hyret et privat vagtværn.

- Når ikke de vil indordne sig efter ordensreglerne, så er vi nødt til at gå til handling, siger Preben Bonde, der er menighedsrådsformand.

Vagtværnet patruljerer tre gange om dagen og har gjort det siden 1. februar. Til at starte med er de hyret for tre måneder. Noget der koster kirken 30.000 kr.

- Vi havde ikke havde andre muligheder, så var vi enige om at bruge 30.000 kroner på det, siger Preben Bonde til TV2 ØST. Han har det selv dårligt med at bruge så mange af kirkens penge på et vagtværn.

Men måske bliver der ikke brug for vagtværnet, når kontrakten løber ud. For politiet, der indtil nu har haft andre opgaver at se til, er begyndt at patruljere mere i området.

- Vi er glade for, at man tager sig af det, så vi kan få løst det problem her, siger Preben Bonde.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App