Kirke går til kamp mod vindmøller

Et lokalt menighedsråd forsøger at bremse opsætningen af vindmøller. Kastrup Kirke nord for Vordingborg kan nemlig se frem til nye naboer, hvis Vordingborg Kommunes nye vindmølleplaner i Barmosen går igennem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra Kastrup kirke nord for Vordingborg er der udsigt over Barmosen. En udsigt der måske i fremtiden inkluderer vindmøller. Barmosen er nemlig en af Vordingborg Kommunes topkandidater til et nyt vindmølleområde. Det har fået Kastrup kirkes menighedsråd til at reagere.

- Det vil ødelægge den udsigt og den idyl, som vi har. Når man kommer på en kirkegård, går man i sine egne tanker med henblik på de kære, som man har liggende, og så skal man ikke forstyrres af roterende vinger og blinkende lys, siger Birgit Larsen, menighedsrådsformand i Kastrup Kirke

Og det er ikke kun menighedsrådet, der er utilfreds med den løsning. Også lodsejerne er modstander af ideen. Og det er på trods af, at lodsejer Niels Østergaard ellers kan se frem til kompensation, hvis kommunen bruger en del af hans jord til vindmølleområdet. 

- Det er en meget meget dårlig ide. Når man siger store vindmøller, så siger man hav. Det betyder simpelthen, at de skal til havs, siger Niels Østergaard, der ejer en del af den jord, som kommunens vindmølleplaner inkluderer.

Formand for miljø og teknik udvalget i Vordingborg kommune, Thomas Chrisfort, understreger at vindmølleplanerne i Barmosen endnu er på ideplan

- Vi har en masse beskyttelsesgrænser omkring kysterne. Vi kan ikke uden videre opstille møller tæt på kysterne. Og slet ikke ude i vandet. Det er ikke Vordingborg Kommunes område, siger Thomas Chrisfort.

Menighedsrådet, lodsejerne og lokale borgere er gået sammen i protest mod kommunens vindmølleplaner. De har oprette facebookgruppen: Nej tak til vindmøller i Barmosen og har omdelt 300 flyvers i Kastrup og Neder Vindinge.