To kilometer olieforurening på Møn

Et ukendt skib har spildt 20, 30 liter såkaldt tyndtflydende fuelolie og dermed efterladt en 2 kilomer lang olieforurenings-film lang Møns kyst, fra Fanefjord og sydpå. Olien fordamper formentlig i løbet af weekenden

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søværnets Operative Kommando (SOK) har undersøgt området efter anmeldelse om forurening og har konstateret, at der er tale om en mindre forurening, der ikke kræver en indsats.

- Vurderingen er at olien fordamper i løbet af weekenden, fortæller Jan Clausen, beredskabsmester i Redningsberedskabet, Vordingborg.

Det er uvist hvilket skib, der har lækket olien, men indtil olien er væk advarer redningsberedskabet mod at man, for eksempel, lader sin hund bade i vandet.

- Fuelolien er jo skibets brændstof, og det er meget tyndtflydende. En enkelt liter af olien kan sprede sig ud over en hel kvadratkilometer, og man kan sagtens se den, forklarer Jan Clausen.

Jan Clausen forklarer desuden, at ifølge SOK er olien ikke farlig for fuglene i området, men det vil være usundt for dyr at bade i det.