Kessler skaber bokseboom

Sjællands bokseklubber er ramt af Kessler-effekten. Nye medlemmerne strømmer til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På få år har Danmarks Bokse-Union næsten fordoblet antallet af medlemmer under 19 år, skriver 24timer.

Han er ubesejret verdensmester med 29 knockout-sejre i 39 kampe. Han har tatoveringer, kører på motorcykel og har en amerikansk bulldog, der hedder Hermann. Han er sej. Mange unge vil tilsyneladende være ligesom Mikkel Kessler.

Danmarks Bokse-Union har i hvert fald oplevet en kæmpe stigning i antallet af medlemmer under 19 år fra 2.190 i 2000 til 3.829 i 2007.

- Det er Kessler-effekten, vi ser nu her. Især på Sjælland har der været et gevaldigt boom i nye amatør-boksere. Inden for de seneste tre år har det virkelig taget til, efter han er kommet meget på tv, siger næstformand i Danmarks Bokse-Union Hans E. Boesen til 24timer.

Børn og unge ser op til den danske boksestjerne og drømmer om at få en tilværelse ligesom ham, mener næstformanden.

- Når de ser Kessler på tv, så drømmer de om at blive en ligeså god bokser ligesom ham, og så melder de sig ind i en bokseklub. Og så ligger der nok også noget i, at det er sjovt at blive kendt. Så kan man måske selv komme i avisen og på tv, siger Hans E. Boesen.

Han mener ligeledes, at den store tilgang af nye boksere hænger sammen med, at Mikkel Kessler har vist sig som et godt eksempel for de unge.

- Man har et ansvar, når man er elitebokser. For de er jo idoler for nogen. De skal opføre sig ordentligt, fordi børn og unge efterligner dem. Hvis de bander og kommer i noget frygteligt tøj, så efterligner andre dem, fortæller Hans E. Boesen.

Han understreger samtidig, at Kessler opfører sig eksemplarisk:

- Han er en dejlig fyr, ser pæn ud, slås ikke i sin fritid, snakker et pænt sprog. Der er ikke nogen julenumre i Kessler.