Kendte svigter byråd

De fik mange stemmer ved kommunalvalget, fordi de var kendte. Men ikke alle har været lige gode til at møde op til møderne i byråd og udvalg

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tidligere professionelle bokser Jesper D Jensen er een af de kendte stemmeslugere ved kommunalvalget, som nu glimrer ved sit fravær til byråds- og udvalgsmøder.

Ifølge en opgørelse, som Ritzau har foretaget, har Jesper D. Jensen, der er valgt i Slagelse, en fraværsprocent på 16.

En anden kendt stemmesluger er UEFA-fodbolddommeren Bo Abildgaard. Han blev valgt i Guldborgsund og har ifølge Ritzau siden valget haft et fravær på hele 42%.

Kommunalforsker Poul Erik Mouritzen fra Syddansk Universitet mener ikke, at kendisserne og stemmeslugerne har en højere forpligtelse til at møde op end andre.

- Men det er klart, at det stiller spørgsmålstegn ved kandidaturen, hvis fraværet er ekstremt højt, siger han og tilføjer, at der er set eksempler på kendte personer, som ikke havde gjort sig klart, hvad det kræver at være lokalpolitiker.

- Det er specielt folk fra det private erhvervsliv, som bliver overrasket over den måde, det foregår på i kommunalbestyrelsen, siger Poul Erik Mouritzen.